Toegankelijkheidsmenu

Materiaal en kwaliteit

Artelux gordijnstoffen worden ontwikkeld en vervaardigd met in het achterhoofd een voorliefde voor natuurlijk ogende materialen, structuren en kleuren. Daarnaast hecht Artelux aan gebruiksvriendelijkheid. Veel stoffen uit de Artelux collectie zijn wasbaar, dit vereist een zorgvuldige grondstof, binding en materiaal keuze. Zonder een goede prijs-kwaliteitverhouding uit het oog te verliezen, uiteindelijk blijft dat één van de hoofdpijlers die ten grondslag ligt aan de basis van een goede Artelux collectie!

Katoen is een zachte vezel en wordt gebruikt om zachte, soepelvallende, luchtdoorlatende textiel van te maken. De elasticiteit van de katoenvezel is gering en is er de oorzaak van dat katoenen weefsels van nature sterk kreuken. We kunnen katoen kreukherstellend en krimpvrij behandelen waardoor katoen een prima grondstof keuze is. Kwaliteit Motagua bestaat uit 100% katoen. De katoenvezel is licht geruwd, hierdoor wordt de stof wat volumineuzer en zal het warmte isolerend vermogen ook beter zijn. Katoen heeft als eigenschap dat het sneller verkleurd, wij adviseren dan ook katoenen (vouw)gordijnen altijd te voeren.

Linnen, van vlas, is een bijzondere stof. Wie zich stoort aan een kreukel zal nooit echt linnen waarderen. Linnen kreukt maar doet dit met karakter. Alleen wanneer men bewust kiest voor natuurlijke materialen kiest men voor linnen. Linnen is dan de ideale stof die zowel luxe als duurzaamheid in zich heeft. Bovendien is kwalitatief goed geproduceerd linnen heel makkkelijk in onderhoud. De bijzondere glans van het natuurlijke materiaal heeft een geraffineerde uitstraling van "joie de vivre" en luxe die men alleen bij linnen tegenkomt. Het totale productieproces van vlas tot linnen gaat in vele stappen, wat leidt tot het hoge prijsniveau van echt linnen. Artelux kwaliteit Valencia bestaat uit 100% linnen. Kwaliteiten Camille en Rodin bestaan voor meer dan 50% uit linnen en vertonen door de menging min of meer de typische linnenlook.

Polyester is een synthetische stof, slijtvast en met een lange levensduur. Stoffen van polyester behouden vorm en kleur gedurende langere tijd en slijten minder snel, echter, ogen over het algemeen niet natuurlijk. Toch is Artelux erin geslaagd om een serie polyester kwaliteiten te ontwikkelen die ondanks de synthetische samenstelling juist wel de gewilde 'natural look' hebben. De Anna, Emma en Fenna zijn daar heel goede voorbeelden van! Het Artelux team is er in geslaagd om het onderhoudsvriendelijke polyester doek een prachtige, natuurlijke en rijke look mee te geven door o.a. gebruik te maken van subtiele bindingen en natuurlijk kleurgebruik.

Door polyester en katoen te mengen, creëer je het beste uit twee werelden. De stof weegt weinig maar is toch stevig. Topper Atlantis is daar een goed voorbeeld van!

www.artelux.com Voor iedere emotie